Μέι: «Δεν πρόκειται να αγνοήσω το δημοψήφισμα για το Brexit»

Υπό την πίεση του χρόνου, αλλά και ορισμένων υπουργών, η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τόνισε πως δε θα αγνοήσει το δημοψήφισμα για το Brexit. 

Μιλώντας σε μέλη του Συντηρητικού Κόμματος, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της με την Ε.Ε. φτάνουν στο τέλος τους, η κ. Μέι τόνισε ότι «δεν πρόκειται να αγνοήσω τη μεγαλύτερη δημοκρατική άσκηση στην ιστορία της χώρας μας».

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσπαθεί να πετύχει κάποιες αλλαγές στη συμφωνία για το Brexit με την Ε.Ε. προτού τη θέσει ξανά σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.

Αν η συμφωνία δεν λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου, η κ. Μέι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα καθυστερήσει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. ή αν θα προχωρήσει σε άτακτο Brexit.

Το Σάββατο τρεις υπουργοί της κυβέρνησης -ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ, η υπουργός Εργασίας Άμπερ Ραντ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκοκ-έγραψαν σε άρθρο τους στην εφημερίδα Daily Mail ότι στην περίπτωση που δεν εγκριθεί εγκαίρως από το κοινοβούλιο μια συμφωνία διαζυγίου με την Ε.Ε., θα στηρίξουν την πρόταση για αναβολή του Brexit.

Στο μεταξύ, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι ανέφερε ότι η συμφωνία για το Brexit δεν μπορεί να αλλάξει.

 

Πηγή άρθρου: Pronews.gr