Μάχη για τη ζωή της δίνει 18χρονη στον Πύργο – «Σώθηκε» το μωρό της

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει μία 18χρονη, η οποία ήταν έγκυος αλλά λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε, οι γιατροί αποφάσισαν να της «πάρουν» το μωρό με καισαρική τομή.

Η 18χρονη νοσηλεύεται σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρώτης» η έφηβη, που βρισκόταν ήδη στην 36η εβδομάδα κύησης δεν αισθάνθηκε καλά και επισκέφτηκε το πρωί της περασμένης Τρίτης έναν γυναικολόγο στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Ο γιατρός που την εξέτασε διαπίστωσε ότι είχε συμπτώματα προεκλαμψίας (σ.σ. με κυριότερο την υψηλή αρτηριακή πίεση) και έγραψε τα σχετικά παραπεμπτικά, προκειμένου η κοπέλα να μεταβεί άμεσα στο Νοσοκομείο του Ρίου, εξηγώντας της ότι η κατάστασή της είναι κρίσιμη.

Ωστόσο, η 18χρονη αποφάσισε να μην μεταβεί στο νοσοκομείο και να πάει σπίτι της. Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι δικοί της άνθρωποι την βρήκαν σε ημικωματώδη κατάσταση. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας ωσττόσο κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της Νοσοκομείο του Πύργου.

Εκεί, οι γιατροί έδωσαν μάχη να κρατήσουν στη ζωή τόσο την 18χρονη όσο και το αγέννητο μωρό της. Επέλεξαν να «πάρουν» το μωρό με καισαρική τομή προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος για τη ζωή του. Έτσι τα ξημερώματα της Τετάρτης γεννήθηκε ένα υγιέστατο αγοράκι το οποίο και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Πύργου. Ωστόσο η 18χρονη νοσηλεύεται σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η κατάσταση της υγείας της κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρή.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το patrastimes.gr, οι οικείοι της 18χρονης φαίρονται να είπαν στους γιατρούς ότι δεν μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, λόγω οικονομικών δυσχερειών που αντιμετώπιζε, χωρίς ωστόσο η ίδια να έχει ενημερώσει τον ιατρό του Νοσοκομείου Αμαλιάδας για την αδυναμία μετάβασης της στον όμορο Νομό.

Τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμα για την πορεία της υγείας της 18χρονης.

Πηγή: patrastimes.gr

Πηγή άρθρου: Makeleio.gr