Κυκλοφορεί η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με πλούσια δώρα συλλεκτικές εκδόσεις

Με δώρα εκδόσεις του συλλεκτικού περιοδικού ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ και την σειρά εκδόσεων για τις μεγάλες μάχες του Εμφυλίου Πολέμου 1946-1949, κυκλοφορεί η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο νέο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε μεταξύ άλλων:

Μία μεγάλη έρευνα-«καμπανάκι» στην ελληνική πολιτική ηγεσία για το βαλλιστικό οπλοστάσιο της Τουρκίας και για την προοπτική η βαλλιστική απειλή να μετεξελιχθεί και σε πυρηνική απειλή, κυκλοφορεί αύριο η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ σε όλη την Ελλάδα.

ΑΙΓΑΙΟ: Αντιαποβατικές πυραυλικές λύσεις χαμηλού κόστους για την θωράκιση των νησιών

Η Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια Μνημονίων και συνεχών περικοπών στους αμυντικούς της προϋπολογισμούς, σήμερα διαθέτει για επενδύσεις ασφαλείας περίπου το 1/6 από αυτό που κανονικά θα έπρεπε να διαθέτει βάσει του τελευταίου «παραγωγικού» αμυντικού προϋπολογισμού του 2008.

PAK-DA: Το πρόγραμμα του νέου στρατηγικού βομβαρδιστικού της Ρωσίας

Η απόφαση της Ρωσίας να προχωρήσει στην ανάπτυξη και κατασκευή ενός νέου στρατηγικού βομβαρδιστικού βάσει του προγράμματος PAK-DA (Perspektivnyi Aviacionnyi Komplex – Dalynayay Aviacia) ελήφθη το 2009 όταν έγινε γνωστό πως η ρωσική Αεροπορία είχε έτοιμες τις προδιαγραφές για ένα νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό που θα αντικαθιστούσε τα Tu-160 blackjack. Το 2016 έγινε γνωστό πως το σχέδιο αφορά ένα αεροσκάφος των 30 τόνων με ακτίνα δράσης τα 12.500 χλμ.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-35: Πώς η ελληνική αεράμυνα μπορεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση

Μπορεί «στα χαρτιά» να έχει παγώσει» η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη Τουρκία από τις ΗΠΑ, λόγω της κράτησης του πάστορα Α. Μπράνσον στη Τουρκία με το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό για το 2019 που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ, αλλά όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτό δεν πρόκειται να διαρκέσει επί μακρόν.

Εκτός και αν η Τουρκία αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, οπότε σε αυτή την περίπτωση το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί ως αμυντικό πρόβλημα είναι αυτό, αφού θα ενσκήψουν πολλά άλλα. Έτσι ή αλλιώς «πραγματικές» παραδόσεις νέων F-35 δεν πρόκειται να γίνουν στη Τουρκία πριν από τον Σεπτέμβριο του 2019. Και οι προγραμματισμένες παραδόσεις επί αμερικανικού εδάφους είναι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο.

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ- Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα «στα χαρτιά»! Στην πράξη;

Mέγιστη πρόκληση ασφάλειας για την Ελλάδα είναι η προστασία του δεύτερου ελληνικού κράτους, της Κύπρου. Η ανακάλυψη μεγάλων ενεργειακών πεδίων εντός της κυπριακής ΑΟΖ και η επικείμενη έναρξη ερευνών νότια της Κρήτης, αλλά και το ανοικτό θέμα της ελληνικής ΑΟΖ (όσο και αν οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σήμερα ότι πρέπει να αποφευχθούν «οι μονομερείς ενέργειες» και «να τα βρούμε με την Τουρκία») αναγκάζει την Ελλάδα να προχωρήσει σε έναν μακρόπνοο σχεδιασμό για την κατοχύρωση των συμφερόντων της και πάνω απ’όλα την προστασία της Κύπρου. Η ίδια η Ιστορία το επιτάσσει…

Αλβανοί των Σκοπίων: Η βραδυφλεγής βόμβα των Βαλκανίων

Στο Κοσσυφοπέδιο και στην «Ομόσπονδη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας», τώρα πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΔΓΜ), στην Ομόσπονδη Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Σερβίας (Πρέσεβο) και στο Μαυροβούνιο, οι Αλβανοί αποτελούσαν και αποτελούν μέχρι σήμερα μία πληθυσμιακή ομάδα την οποία ο ηγέτης της Γιουγκοσλαβίας, Τίτο, διαχειριζόταν με προσοχή.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Το σύμπλοκο των σχέσεων Ισραήλ-Ρωσίας και ο «παράγοντας» Ελλάδα

Σε μια τοποθέτηση η οποία εγείρει σοβαρά ερωτήματα προχώρησε Ισραηλινός ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος σε θέματα άμυνας στην εφημερίδα Jerusalem Post με αφορμή τον κατάπλου στη Χάιφα του πετρελαιοφόρου του Στόλου ΠΓΥ «Προμηθεύς».

ΙΣΤΟΡΙΑ

Θωρηκτό Σαλαμίς: Το πλοίο που θα γινόταν ο φόβος και ο τρόμος του τουρκικού Ναυτικού

Το θωρηκτό «Σαλαμίς» όσο και το αδελφό του σκάφος «Βασιλεύς Κωνσταντίνος» ήταν δύο θωρηκτά που παράγγειλε η Ελλάδα από τα γερμανικά ναυπηγεία AG Vulcan το 1912. Πανίσχυρα από θωράκιση και με οπλισμό με πυροβόλα των 356 χλστ. εάν εντάσσονταν στο Ελληνικό Ναυτικό το 1916 και 1916 αντίστοιχα τότε η κυριαρχία τους στο Αιγαίο απέναντι στο τουρκικό Ναυτικό θα ήταν απόλυτη και καταλυτική. Δυστυχώς όμως δεν έμελλε να γίνει έτσι. Η Ελλάδα δαπάνησε 480.000 λίρες χωρίς δει τα πλοία ούτε σε φωτογραφία.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr