Κρήτη: 82 κατηγορούμενοι απολογούνται για την δράσεις εγκληματικής οργάνωσης

Χρόνος ανάγνωσης: 1

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί,  μετά την αναβολή που έλαβε στις 6 Οκτωβρίου, η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε τον Αύγουστο του 2014, στην Κρήτη, και η οποία είχε ως…. κύριο αντικείμενο της παράνομης δραστηριότητάς της, τη διακίνηση, προμήθεια, εμπορία ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και αδικήματα κατά των περιουσιακών δικαιωμάτων, της ιδιοκτησίας και της σωματικής ακεραιότητας.

Στην ογκώδη δικογραφία περιλαμβάνονται 82 κατηγορούμενοι ενώ  λόγω του υψηλού αριθμού των κατηγορουμένων που έκανε αδύνατη την ταυτόχρονη παρουσία τους σε αίθουσα των δικαστηρίων, η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε σε αίθουσα του ΜΑΙΧ, που παραχωρήθηκε  μετά από χορήγηση ειδικής άδειας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για χρήση του χώρου ως ακροατηρίου δικαστηρίου.

Στη δίκη, ως μάρτυρας έχει κληθεί και ο νυν Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και πρώην δήμαρχος Σφακίων κ. Παύλος Πολάκης, καθώς όπως είχε αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, κάποια από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σχεδίαζαν την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο του κ. Πολάκη.

Ο πρώην δήμαρχος Σφακίων θα καταθέσει σήμερα κατά προτεραιότητα, ενώ λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη, στον αύλειο χώρο του ΜΑΙΧ, αναφέρθηκε στην ενημέρωση που είχε από τις αρχές ασφαλείας για την υπόθεση, ότι δηλαδή υπήρξε προετοιμασία για βομβιστική επίθεση σε βάρος του, ενώ μέσα από την παρακολούθηση τηλεφώνων, απετράπη αυτή η ενέργεια και συνελήφθη ο επίδοξος δράστης, μετά από εισβολή της αστυνομίας σε χώρο που είχε αποθηκευτεί η εκρηκτική ύλη.

Παρών στη δίκη είναι και ο πρώην βουλευτής Χανίων κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης που παρίσταται ως συνήγορος της πολιτικής αγωγής.

Κρήτη
Παύλος Πολάκης
εγκληματική οργάνωση

Πηγή άρθρου: Alfavita.gr