Κορωνοϊός: Γιατί γίνεται διαχωρισμός χρήσης αντιπυρετικών; Τι παιχνίδια παίζουν οι φαρμακευτικές;

Έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη δείχνει ότι δεν είναι όλα τα αντιπυρετικά φάρμακα κατάλληλα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Γιατί γίνεται όμως διαχωρισμός χρήσης αντιπυρετικών; Γιατί ναι στο depon και όχι στο ponstan; Τι παιχνίδια παίζουν οι φαρμακευτικές; Πως είναι δυνατόν εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, να αναφέρει στον αέρα εμπορικές φίρμες σκευασμάτων; Ποιον να πρωτοπιστέψουμε;

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, δεν χορηγούμε IBUPROFEN (Algofren, Nurofen, Brufen , Seractil) σε χάπια ή σιρόπι. Δεν χορηγούμε και τα υπόλοιπα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη ( Ponstan, Gantil, Aspirin, Voltaren, Mesulid, Niflamol, Loxitan κ.λπ.). Αντί αυτών κάνουμε χρήση, πάντοτε με την έγκριση του γιατρού μας Paracetamol (Depon, Panadol, Apotel). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της έρευνας, η οποία σημειωτέον δεν έχει καταλήξει σε τελικά συμπεράσματα, στην Ιταλία ασθενείς που χρησιμοποίησαν τα πρώτα είχαν κακή εξέλιξη.

Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο κ. Τσιόδρας έκανε σχετική αναφορά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού Υπουργείου Υγείας, άτομα άνω των 40 ετών που είχαν λάβει μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη παρουσίασαν ραγδαία επιδείνωση των συμπτωμάτων. Για όλες αυτές τις πληροφορίες όμως, τον πρώτο λόγο έχουν οι θεράποντες γιατροί.

Πηγή άρθρου: Makeleio.gr