Κορονοϊός: Αυτό είναι το μοντέλο που δείχνει πότε θα λήξουν τα μέτρα στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Απάντηση στο ερώτημα πότε θα γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων προσπαθεί να δώσει ο καθηγητής Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αναλύοντας όλα τα δεδομένα.

Ο κορονοϊός και η απαγόρευση της κυκλοφορίας έχουν αλλάξει σημαντικά τις καθημερινές μας συνήθειες. Το μεγάλο ερώτημα που απασχολεί όλους τους πολίτες, δηλαδή το πότε θα αρχίσει η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ανέλυσε ο καθηγητής Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης με το μοντέλο προβλέψεων που παρουσίασε στην εκπομπή iNFO-19 στο OPEN.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του ΑΠΘ, κ. Σαρηγιάννη, η επιστημονική ομάδα προσπαθεί να εφαρμόσει συγκεκριμένα μοντέλα διαχείρισης κινδύνου σε πολλές χώρες. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, το μοντέλο αυτό δίνει στο ίδιο διάγραμμα τα επιβεβαιωμένα και τα προβλεπόμενα κρούσματα και συνδυάζει τα μέτρα αποκλεισμού που έχουν ήδη ληφθεί.

Τη δεδομένη στιγμή βρισκόμαστε σε μια τάση μείωσης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όπως φαίνεται και από την καθημερινή ενημέρωση από τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε περάσει εδώ και μερικές μέρες την κορύφωση της καμπής της πανδημίας στην Ελλάδα, και σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουμε περάσει στην αρχή της αποδρομής, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι «τρέχει» ένα μοντέλο το οποίο κάνει προβολή συνολικά στην κοινότητα, λαμβάνοντας υπόψιν και τις διαφοροποιήσεις στην πυκνότητα του πληθυσμού, το οποίο επικαιροποιείται με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν.

Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό, προβλέπεται συνολικός αριθμός επόμενων κρουσμάτων γύρω στα 2.100, ενώ σύμφωνα με τον καθηγητή και τα στοιχεία που αναλύει με τα συγκεκριμένα μοντέλα, μετά τις 10-17 Μαΐου είναι η ημερομηνία που πιθανολογεί ότι θα μπορούμε να ξεκινήσουμε να συζητάμε για μία σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής θα τηρούνται πιστά όλο αυτό το διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πανελλήνιες 2020: Πριν το Πάσχα ανακοινώνεται η μείωση της ύλης

Ιδιωτικά σχολεία: Όλη η απόφαση για τα δίδακτρα

Είκοσι μέρες πειθαρχία και μετά δύο εβδομάδες υπομονή – Έτσι θα βγούμε από το σπίτι το Μάιο

Παραίτηση “βόμβα” λόγω κορονοϊού: Τα βρόντηξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.

To άρθρο Κορονοϊός: Αυτό είναι το μοντέλο που δείχνει πότε θα λήξουν τα μέτρα στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Πηγή άρθρου: Newsit.gr