Κινητοποίηση ενάντια στη Black Friday από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων έξω από το υπουργείο Εργασίας

Ένταση με την κινητοποίηση ενάντια στη “Black Friday” έχει προκληθεί από την διαμαρτυρία του ΣυλλόγουΚινη Εμποροϋπαλλήλων έξω από το υπουργείο Εργασίας. 

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους: “Black Friday οργανώνουν για ακόμη μία χρονιά οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου και οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να δουλέψουν 11ωρα και 12ωρα, να αλλάξουν το ρεπό τους και να εργαστούν κάτω από καθεστώς έντονης πίεσης. Μια κατάσταση βέβαια που δεν διαφέρει σε τίποτα απο την καθημερινότητα που ζουν μέσα στα καταστήματα χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο”. 

Την ίδια ώρα τονίζουν πως ειναι δεκάδες οι καταγγελίας αυτές τις ημέρες στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απο υπαλλήλους για τις απαιτήσεις των εργοδοτών για την λεγόμενη “Μαύρη Παρασκευή”  αλλά και για τις προετοιμασίες για το εορταστικό ωράριο.  
Την ίδια ώρα προαναγγέλουν την κινητοποίηση του σωματείου τους για την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στο υπουργείο Εργασίας απαιτώντας: να προχωρήσουν σε ελέγχους και επιβολή προστίμων με τις αρμόδιες υπηρεσίες, στους εργοδότες που καταστρατηγούν ωράρια και συμβάσεις εργασίας προκειμένου να προστατεύουν οι εργαζόμενοι. Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης 12ωρο των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιες τους. Οι εργαζόμενοι να πάρουν επιπλέον ρεπό.  Και να πληρωθούν κανονικά οι παραπανω ώρες εργασίας εργασίας των εργαζομένων.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr