Κεφαλονιά: Με dress code η κηδεία της 20χρονης από την Αυστραλία, που αυτοκτόνησε σε θαλαμηγό

Το Σάββατο το μεσημέρι αναμένεται να γίνει η κηδεία της Sinead Mcnamara που βρέθηκε κρεμασμένη στο πίσω μέρος της θαλαμηγού του Μεξικανού δισεκατομμυριούχου Alberto Bailleres στην Κεφαλονιά πριν από περίπου δυο εβδομάδες. 

Η οικογένεια της 20χρονης από την Αυστραλία με ανακοίνωσή της προσκαλεί όποιον θέλει να παρευρεθεί στην επιμνημόσυνη δέηση που θα γίνει στη γενέτειρα της Sinead στο Port Macquarie. Οι γονείς και τα αδέλφια της Sinead αναφέρουν πως εκείνοι που θα βρεθούν στην κηδεία της 20χρονης θα πρέπει να έρθουν με συγκεκριμένο dress code με ρούχα δηλαδή που θα άρεσαν στην Sinead, όπως για παράδειγμα ρούχα του σέρφινγκ, ή ό,τι βάζεις κανείς σε μια απλή βόλτα στην παραλία ή στην εξοχή. 

Μάλιστα ο αδερφός της Jake με ανάρτησή του στο facebook έγραψε πως: «Για εκείνους που θα έρθουν στο Σάββατο το dress code της τελετής θα είναι ό,τι θα ήθελε να φοράτε η Sinead. Όλοι όσοι την γνώρισαν και την αγάπησαν μέσα από διάφορές πτυχές της ζωής της να έρθουν και να φορούν αυτό που θα ήθελε η Sinead να βλέπει πάνω σας».

Επίσης η οικογένεια της 20χρονης αναφέρει στην πρόσκλησή της πως όσοι δεν μπορούν να είναι στο σημείο της ταφής στη μια το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου, ας σταματήσουν σε κάποιο σημείο που να φαίνεται ο Ωκεανός και να προσευχηθούν για την ψυχή της Sinead. Μετά την ολιγόλεπτη τελετή όλοι θα επισκεφθούν το κοντινό κλαμπ σερφινγκ εκεί που άρεσε να συχνάζει η Sinead για να μοιραστούν με την οικογένεια στιγμές που είχε ζήσει ο καθένας ξεχωριστά με την 20χρονη. 

Την ίδια ώρα η οικογένεια της άτυχης κοπέλας περιμένει απαντήσεις από τις Ελληνικές αρχές ενώ πιστεύει πως η αγαπημένη τους Sinead δεν αυτοκτόνησε αλλά οδηγήθηκε στο θάνατο. Περιμένουν απαντήσεις ειδικότερα για το πρόσωπο από το πλήρωμα με το οποίο φαίνεται να είχε τσακωθεί λίγες ώρες πριν την αυτοκτονία της, ενώ ζητούν επίσης να μάθουν για ποιο λόγο άργησαν να την μεταφέρουν σε ιδιωτική κλινική από το Αργοστόλι. Άλλωστε και στην ανακοίνωσή που έβγαλε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της στην Ελλάδα κ. Χαράλαμπου Τριανταφυλλόπουλου αναφέρει: «Στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας για τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο της Sinead McNamara, ενεργών ως πληρεξούσιος δικηγόρος των γονέων της, δηλώνω ότι η οικογένεια αναμένεται από τις ελληνικές αρχές απαντήσεις ως προς τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της, καθώς και την πλήρη διερεύνηση των γεγονότων και περιστατικών που έλαβαν χώρα προ του θανάτου της στη θαλαμηγό Mayan Queen IV, δοθέντος ιδίως του γεγονότος ότι η θανούσα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την μητέρα και τον αδελφό της λίγο πριν από το διερευνώμενο δυστυχές συμβάν, κλαίγοντας και αναφερόμενη σε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στη θαλαμηγό με άλλο μέλος του πληρώματος.

Η οικογένεια θεωρεί κρίσιμο να διερευνηθούν διεξοδικά τόσο οι συνθήκες θανάτου της, όσο και τα γεγονότα και περιστατικά που προηγήθηκαν του εν λόγω συμβάντος, ώστε να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια και να μάθουν τι πραγματικά συνέβη και οδήγησε την εικοσάχρονη θυγατέρα τους στον θάνατο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Χαράλαμπου Τριανταφυλλόπουλου πληρεξούσιου δικηγόρου της οικογένειας. 

Ποιο ήταν το μέλος του πληρώματος με το οποίο φαίνεται να είχε συμβεί κάτι μεταξύ του και της 20χρονης; Ήταν κάποια ερωτική σχέση που διακόπηκε με άσχημο τρόπο, ήταν άνθρωπος της ασφάλειας του Μεξικανού κροίσου με τον οποίο μίλησε 15 λεπτά πριν κρεμαστεί όπως έγραψαν κάποια ξένα μέσα που παρακολουθούν την υπόθεση ή έχει να κάνει με κάτι άλλο; 
Ήταν αυτό το μέλος μέρος της πενταμελούς παρέας που μαζί με την 20χρονη διασκέδαζαν λίγη ώρα πριν το μοιραίο σε μαγαζί του Αργοστολίου;

Τα ερωτήματα πολλά και θα πρέπει οι Ελληνικές αρχές να απαντήσουν, όπως άλλωστε ζητούν μέσω της ανακοίνωσής τους οι γονείς της άτυχης κοπέλας. Γιατί όπως είπαν μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους η Sinead δεν αντιμετώπιζε οποιοδήποτε πρόβλημα και επικοινωνούσε πολύ συχνά με την οικογένειά της λέγοντάς τους πόσο ευτυχισμένη είναι με την δουλειά που έχει στην πολυτελή θαλαμηγό. Μάλιστα αυτή η ευτυχία που ένιωθε το 20χρονο κορίτσι αποτυπωνόταν και στις δεκάδες φωτογραφίες που ανέβαζε στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media δείχνοντάς την να διασκεδάζει είτε μόνη είτε με παρέα.

Όπως έγινε σε μαγαζί του Αργοστολίου λίγη ώρα πριν το θάνατό της, όπου χόρευε και απολάμβανε το κοκτέιλ της συντροφιά με άλλα μέλη του πληρώματος όπως είπε άνθρωπος του μαγαζιού στις αρχές που ερευνούν την υπόθεση. Επίσης η οικογένεια αναρωτιέται για πιο λόγο η θαλαμηγός με τα μέλη του πληρώματος αναχώρησε τόσο γρήγορα από την Κεφαλονιά ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες. 

Πηγή άρθρου: Pronews.gr