Ιταλία: Η Γερουσία καθυστερεί την πρόταση μομφής αυξάνοντας την αβεβαιότητα

Χρόνος ανάγνωσης: 1

Η Γερουσία ενέτεινε την αβεβαιότητα στην Ιταλία καθυστερώντας την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Ματέο Σαλβίνι.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Ιταλία, με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας και αρχηγό της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, να πιέζει για πρόωρες εκλογές και τις ειδοποιήσεις για επιδείνωση της οικονομίας να πληθαίνουν. 

Σε μια αρνητική εξέλιξη για τον ηγέτη του δεξιού κόμματος, η Γερουσία ψήφισε την Τρίτη να μην προχωρήσει σε απευθείας ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας, αλλά εντούτοις, κερδίζοντας χρόνο, αποφάσισε να επιτρέψει στον Ιταλό πρωθυπουργό να απευθύνει ομιλία στην ιταλική άνω βουλή, πριν από την ψηφοφορία.

Ο Τζουζέπε Κόντε θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της Γερουσίας την ερχόμενη Τρίτη 20 Αυγούστου για την κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει από την πρόταση μομφής που κατέθεσε το πρώην συγκυβερνών κόμμα της ακροδεξιάς Λέγκας του Ματέο Σαλβίνι.

Η δεξιά Λέγκα, η οποία κυβερνά σε συνασπισμό με το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε Αστέρων, κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και απαίτησε πρόωρες εκλογές, πυροδοτώντας κυβερνητική κρίση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος προκάλεσε την Πέμπτη την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού της χώρας, έχει ξεκινήσει έναν μαραθώνιο συναντήσεων και συγκεντρώσεων με σκοπό να επιβάλει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το ταχύτερο δυνατό.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr