Η Σιγκαπούρη γιορτάζει την εθνική της εορτή με παγωτό ρύζι-κοτόπουλο!

Η 9η Αυγούστου είναι η Εθνική Εορτή της Σιγκαπούρης, και η χώρα γιορτάζει που έγινε ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος.  Η ετοιμασία μιας σιγκαπουριανής λιχουδιάς συνοδεύει πάντα τη γιορτή: βραστό κοτόπουλο, ρύζι με τον ζωμό του κοτόπουλου και η σούπα που αναπόφευκτα προκύπτει. Τώρα πια όμως, το πιάτο υπάρχει και σε εκδοχή παγωτού!

Το πιάτο που όλοι οι Σιγκαπουριανοί λατρεύουν προέρχεται από την κινεζική νήσο Χαϊνάν. Αλλά οι πολίτες της Σιγκαπούρης το «αγκάλιασαν».

Την αγάπη του για αυτό το πιάτο την ανέβασε σε καινούργια ύψη ένα τοπικό παγωτατζίδικο. Έτσι, με αφορμή την ημέρα της Εθνικής Εορτής της χώρας, προσφέρει παγωτό με γεύση «ρύζι-κοτόπουλο». Στη γεύση αναγνωρίζουμε νότες κοτόπουλου, τσίλι και κόλιαντρου. Και στο παγωτό ανακαλύπτουμε σπυράκια ρύζι (για να είναι πιο τραγανιστό).

Μας προδιαθέτουν για το τι θα επακολουθήσει πριν την πρώτη δαγκωματιά. Το κυπελλάκι του παγωτού μιμείται μπολ για κοτόσουπα, το χρώμα του παγωτού είναι υποκίτρινο – όπως, άλλωστε, και το χρώμα της κοτόσουπας – και στο καπάκι του παγωτού βλέπουμε σε γραφιστικό το ίδιο το κοτόπουλο!

Προσοχή, το παγωτό αυτό θα μπορέσετε να το δοκιμάσετε μόνο τις μέρες που είναι κοντά στην εθνική γιορτή. Σημειώστε, στην περίπτωση που βρεθείτε στη Σιγκαπούρη: 9 Αυγούστου.
 

Πηγή άρθρου: Pronews.gr