Η Βενεζουέλα πάει το χρυσό της στην Τουρκία!

« Η Κεντρική τράπεζα της Βενεζουέλας θα πραγματοποιήσει το ραφινάρισμα χρυσού στη Τουρκία αντί της Ελβετίας λόγω των κυρώσεων που επιβάλλονται σήμερα εις βάρος της χώρας του» ανέφερε ο υπουργός Ορυχείων της Βενεζουέλας Βίκτορ Τζανο.

Ο Τζάνο στη συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε τόνισε ότι, αυτή είναι μία συμφωνία που έχει συναφθεί ανάμεσα στις δύο Κεντρικές Τράπεζες των δύο χωρών και πρόσθεσε..

«Παλιότερα η διαδικασία πιστοποίησης πραγματοποιούταν στην Ελβετία, αλλά αυτό δεν το πράττουμε πιά. Αυτή η διαδικασία πλέον πραγματοποιείται στις συμμαχικές χώρες».

Ο Τζάνο. συμπλήρωσε: «Μετά την έκδοση από την Τουρκία του ραφιναρισμένου χρυσού στην Βενεζουέλα , θα συμπεριληφθεί εντός του χαρτοφυλακίου των περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας».

Δεν είπε ποιες τουρκικές εταιρείες συμμετείχαν ή πόσος χρυσός έχει ραφιναριστεί εκεί, αλλά είπε ότι η κυβέρνηση είχε αγοράσει 9,1 τόνους χρυσού από μικρούς ανθρακωρύχους φέτος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι εξέδωσαν διάφορες σειρές κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπονόμευση της δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένης μιας γενικής απαγόρευσης των Αμερικανών πολιτών να αγοράζουν χρέη από τη Βενεζουέλα και τις κρατικές εταιρείες.

Ο πρόεδρος Nicolas Maduro λέει ότι οι κυρώσεις αποτελούν μέρος ενός «οικονομικού πολέμου» που κατηγορεί για προβλήματα, όπως η χρόνια έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων και ο πληθωρισμός που τον Ιούνιο ξεπέρασε το 46.000% ετησίως.

Ο Τζάνο ανταποκρίθηκε σε σχόλια του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χούλιο Μπόρχες, ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνηση πωλεί χρυσό στην Τουρκία σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, η οποία παρέχει το μερίδιο του λέοντος στο ξένο συνάλλαγμα της χώρας.

“Δεν υπάρχει λαθρεμπόριο χρυσού στην Τουρκία”, δήλωσε ο Τζάνο, αγνοώντας προφανώς την υπόθεση του Ρεζά Ζαράμπ, που έκανε λαθρεμπόριο χρυσού με το Ιράν, με τις ευλογίες Ερντογάν..

Πηγή άρθρου: Pronews.gr