ΕΛ.ΑΣ – Χαλκιδική: Εντοπίστηκαν εκρηκτικά σε σπίτι και ναρκωτικά σε μαγαζί

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας, διενεργούν έρευνα για τις δραστηριότητες δυο Ελλήνων που ο ένας διακινούσε ναρκωτικά στο μαγαζί του στον Πολύγυρο, ενώ ο άλλος είχε στην κατοχή του στρατιωτικό υλικό για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.

Αρχικά, έγινε έρευνα στο κατάστημα ιδιοκτησίας του ενός όπου κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 572 γραμμαρίων, μικροποσότητες κατεργασμένης κάνναβης και MDMA, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές, καθώς και 6.285 ευρώ που προέρχονταν από τις πωλήσεις των ναρκωτικών.

Στη συνέχεια, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης προμήθευε ναρκωτικά στον δεύτερο, ο οποίος εντοπίστηκε στο σπίτι του στο χωριό Βράσταμα. Εκεί, βρέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, αλλά και 43 πολεμικά φυσίγγια, βραδύκαυστο φιτίλι, ένας πυροκροτητής, μηχανισμοί παγίδευσης και ένα καπνογόνο που ερευνάται πού και πώς σκόπευε να χρησιμοποιήσει.

Οι δυο άνδρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου με κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί εκρηκτικών κατά περίπτωση. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξετάζεται η σύνδεσή τους με κυκλώματα παρανομίας που δρουν στην Χαλκιδική.

*** Έρευνα στην κατοικία και την επιχείρηση ενός Έλληνα σε περιοχή του Δήμου Χανίων έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και κατέσχεσαν δυο γραμμάρια κοκαΐνης, μια ζυγαριά ακριβείας και 1.630 ευρώ που προέρχονταν από τις πωλήσεις του ναρκωτικού. Ο ένοικος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr