Ελάχιστες οι απώλειες στην Wall Street μετά την αύξηση επιτοκίων από τη Fed

Ελάχιστες απώλειες κατέγραψε Wall Street μετά την αύξηση επιτοκίων από τη Fed. Αναλυτικά, ο Dow Jones γράφει μείωση -0,18% στις 24.682 μονάδες με την Αpple να σημειώνει τις σημαντικότερες απώλειες.

Ο S&P 500 στο -0,18% στις 2.711μονάδες με τα αναγκαία καταναλωτικά αγαθά να υποχωρούν 1,3% και ο Nasdaq -0,26% στις 7.345 μονάδες. 

Oι δείκτες σημείωσαν άνοδο αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της Fed για να υποχωρήσουν στη συνέχεια ενώ ο Dow κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ενισχύθηκε κατά 250 μονάδες. 

Η Fed προχώρησε σήμερα στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων για το 2018. Η αύξηση κατά 0,25%, στο 1,5% -1,75%, ήταν ευρέως αναμενόμενη από τους επενδυτές.

Η άνοδος των επιτοκίων συνοδεύθηκε από αναβάθμιση των οικονομικών προβλέψεων της Fed και μια ένδειξη ότι ο δρόμος για την άνοδο των επιτοκίων μπορεί να είναι πιο επιθετικός.

Συγκεκριμένα η επιτροπή ανέφερε ότι «το οικονομικό outlook έχει ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες», μια πρόταση που δεν υπήρχε σε προηγούμενες ανακοινώσεις της. Η Fed επέμεινε στο βασικό της σενάριο για τρεις αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2018, ωστόσο οι αναλυτές της Wall Street προβλέπουν ότι θα υπάρξει και τέταρτη αύξηση επιτοκίων.

Οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύθηκαν για λίγο μετά την ανακοίνωση. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ξεπέρασε το 2,9%  για να υποχωρήσει στο 2,887%.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr