Εκδίκαση υπόθεσης πολυϊδιοκτησίας: Ο Τάκης Μπαλτάκος στο πλευρό του ΠΑΟΚ – Ζήτησε αναβολή της εκδίκασης (upd)

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

(upd 12:05) Η πλευρά του «Δικεφάλου του Βορρά» ζήτησε την αναβολή εκδίκασης της πολυϊδιοκτησίας μέχρι να ολοκληρωθεί το ντέρμπι πρωταθλήματος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. «Υπάρχει το ζήτημα της προσωρινής διαταγής, θέλω να πιστεύω ότι θα κριθεί τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσει η διαδικασία τον αγώνα της Τούμπας. Ζητάω μια αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα» ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Από την πλευρά του ο Τάκης Μπαλτάκος που ανέλαβε την υπόθεση την περασμένη Παρασκευή ζήτησε επίσης την αναβολή της εκδίκασης μέχρι να ενημερωθεί σχετικά.

Αρχικό κείμενο

Εκ μέρους του Ολυμπιακού οι νομικοί Γιάννης Χατζησαββάογλου και Δημήτρης Καρπετόπουλος ανέπτυξαν τις θέσεις τους ενώ οι Πειραιώτες θα καταγγείλουν την Ξάνθη στην Λίγκα για την προσφυγή της στα πολιτικά δικαστήρια.

Ο κ. Χατζησαββάογλου σχολίασε ανάμεσα στα άλλα για τους ισχυρισμούς του Ολυμπιακού:

«Το εν λόγω απόσπασμα της ΕΕΑ περικλείει κεφάλαια και επιμέρους αποφάσεις. Οποιαδήποτε ενέργεια στα πολιτικά δικαστήρια είναι αβάσιμη και απαράδεκτη. Έχουμε οποιαδήποτε σχετική νομολογία στο έγγραφο που σας έχουμε κοινοποιήσει. Η θέση η δική μας είναι καθότι διαβιβάζεται το πόρισμα της ΕΕΑ στο όργανό σας δεν προσβάλλεται ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων. Το συγκεκριμένο πορίσμα δεν θεωρείται εκτελεστή διοικητική πράξη. Είναι ο 5ος λόγος μας. Με την μη επικύρωση του πρωταθλήματος δεν μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και έτσι έχουμε ένα πρωτάθλημα στον αέρα. Άρθρο 20 παρ. 3 και 8 της προκήρυξης και βαθμολογική κατάταξη των ομάδων. Εμείς για την Ξάνθη έχουμε κάνει ήδη καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Ο Δημήτρης Καρπετόπουλος, έτερος νομικός της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αποκάλυψε ότι ο πειραϊκός σύλλογος θα καταγγείλει την Ξάνθη στο Δ.Σ. της Λίγκας για προσφυγή σε πολιτικά δικαστήρια:

«Εμείς θέλουμε αντίγραφο για την κίνηση της Ξάνθης. Θα κάνουμε καταγγελία για την ενέργειά της στο Δ.Σ. της Λίγκας γιατί απαγορεύεται η προσφυγή σε πολιτικά δικαστήρια και πρέπει εντός 15 ημερών να πάρει πίσω αυτήν την ενέργεια. Η ζημία της Ξάνθης θα είναι πολύ λιγότερη από τις άλλες 13 ομάδες που δεν θα παίζουν στο πρωτάθλημα λόγω αυτής της κατάστασης».

«Η κίνηση της Ξάνθης να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια τινάζει το πρωτάθλημα στον αέρα»
Η Γενική Διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Λίνα Σουλούκου, τόνισε με κάθε τρόπο το πως η κίνηση της Ξάνθης να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια τινάζει το πρωτάθλημα στον αέρα!

Η Λίνα Σουλούκου υποστήριξε επί του ζητήματος πως «η συγκεκριμένη τακτική της Ξάνθης τινάζει το πρωτάθλημα στον αέρα. Είναι μία τακτική να υφαρπάξουν μία αναβολή. Δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες και επειδή το πρωτάθλημα πρέπει να τελειώσει τον Μαϊο και υπάρχει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οδηγούμαστε σε αδιέξοδο».

Ο Τάκης Μπαλτάκος έδωσε το παρών στην αίθουσα συνεδριάσεων της Super League προκαλώντας την έκπληξη όσων είχαν δώσει το παρών για την εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για την πολυιδιοκτησία. Τελικά όπως έγινε γνωστό, ο άλλοτε νομικός εκπρόσωπος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα είναι ένας από τους δύο νομικούς εκπροσώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκπροσωπείται από τις κ.κ. Λίνα Σουλούκου, Βαρβάρα Γιαννακού και τους κ.κ. Δημήτρη Καρπετόπουλο, Αθανάσιο Τσιρωνά.

Από την πλευρά της η Ξάνθη έχει ως δικηγόρους την κα.Σορίνα Παπαδοπούλου και τους κ.κ. Κωνσταντίνο Χριστοδούλου, Χάρη Δασκαλάκη, Χρήστο Δετσαρίδη και Γιώργο Στράτο.

Παράλληλα, την ΑΕΛ εκπροσωπεί ο ιδιοκτήτης της, κ. Αλέξης Κούγιας, ενώ τον Πανιώνιο η δικηγόρος του Πανιωνίου, κα. Δόξα Τσαγκαράκη.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr