Διευκρινίσεις για τα "λουκέτα"! Μέχρι 5 άτομα στην ουρά των take away!

Ο κορονοϊός… αλλάζει τα πάντα στην καθημερινότητά μας, με την ελληνική κυβέρνηση να ανακοινώνει την Παρασκευή. 13.03.2020, νέα, αυστηρότερα μέτρα σχετικά με τις επιχειρήσεις.

Τα “λουκέτα” μπαίνουν… σωρηδόν, με το newsit.gr να σας έχει ενημερώσει ήδη αναλυτικά με το ποιες επιχειρήσεις θα κλείσουν και ποιες θα παραμείνουν ανοιχτές.

Την ίδια ώρα, πάντως, έρχονται διευκρινίσεις για την εστίαση.

Μετά την ανακοίνωση των νέων έκτακτων μέτρων και αφού υπήρξαν απορίες από επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης που ήθελαν διευκρινίσεις, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, όπως σημειώνει σε δήλωσή του, επικοινώνησε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο κορονοϊός και η εστίαση

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου ο κ. Χατζηθεοδοσίου, σύμφωνα με τον υπουργό, για τα καταστήματα εστίασης θα ισχύσουν τα κάτωθι:

· Δεν θα λειτουργούν τα καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

· Μπορούν όμως να λειτουργούν ως delivery. Και αν κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται μέχρι σήμερα, έχουν τη δυνατότητα να το εφαρμόσουν αφού προχωρήσουν στην απαιτούμενη αλλαγή του ΚΑΔ.

Click4more: Κοροναϊός: Η οργή Κικίλια για τις… καφεδιές! video

· Σε αυτές τις επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από 5 όρθιοι πελάτες που εξυπηρετούνται άμεσα (take away).

· Τα καταστήματα εστίασης που θα κλείσουν, θα μπορούν να μεταφέρουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος (ΦΠΑ, εισφορές, φορολογία) για τον Ιούνιο. Αυτό δεν θα ισχύσει για όσα καταστήματα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εκτιμά ότι πρέπει να δοθεί παράταση και στις προθεσμίες που υπάρχουν για την προστασία της πρώτης κατοικίας και καλεί την κυβέρνηση να δει το συγκεκριμένο θέμα με γνώμονα τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην αγορά και την κοινωνία, μετά την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας. Εξελίξεις που θα επηρεάσουν αρνητικά όλη την ελληνική οικονομία.

To άρθρο Διευκρινίσεις για τα "λουκέτα"! Μέχρι 5 άτομα στην ουρά των take away! δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Πηγή άρθρου: Newsit.gr