Διαφωνία Τραμπ και Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τα επιτόκια: «Αρνητικά» τα θέλει ο Λευκός Οίκος

Στο ενδεχόμενο υιοθέτησης αρνητικών επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναφέρθηκε, την Τετάρτη (13/05), ο Ντόναλντ Τραμπ και τάχθηκε υπέρ αυτής της πολιτικής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε, την Τετάρτη την υποστήριξή του ως προς την υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED).

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συνάντησής του στον Λευκό Οίκο με τους κυβερνήτες Νταγκ Μπάργκαμ και Τζάερεντ Πόλις, ο Τραμπ δήλωσε ότι διαφώνησε με τον επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ, σχετικά την υιοθέτηση αρνητικών επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο Πάουελ είχε μιλήσει στο Ινστιτούτο Πίτερσον, στην Ουάσιγκτον, και αποκάλυψε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν εξετάζει μια τέτοια προσαρμογή στο επιτόκιο, το οποίο είναι -επί του παρόντος- στο 0,25%.

Ο Πάουελ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNBC, υποστήριξε χαρακτηριστικά το εξής:

    «Γνωρίζω ότι υπάρχουν οπαδοί αυτής της πολιτικής, αλλά προς το παρόν δεν είναι κάτι που εξετάζουμε. Πιστεύουμε ότι έχουμε μια καλή εργαλειοθήκη και αυτή θα χρησιμοποιούμε».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εκφράσει την άποψή του για το θέμα μέσω του Twitter και την Τρίτη (12/05), τονίζοντας ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr