Γ. Πλακιώτης: «Η Ελλάδα δίνει μαθήματα ζωής ενώ η Τουρκία παίζει με τους ανθρώπους»

Μέσα από τις δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιώτης έστειλε το δικό του μήνυμα προς την Τουρκία για την εκμετάλλευση των προσφύγων.

Ο κ. Πλακιωτάκης επισημαίνει πως όταν η Τουρκία παίζει με την ανθρώπινη ζωή, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί δυστυχισμένους ανθρώπους για να προωθήσει γεωστρατηγικές επιδιώξεις, η Ελλάδα δίνει καθημερινά μαθήματα αποφασιστικότητας, νομιμότητας, προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

«Σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε», με τη βοήθεια των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, τόνισε από τη Χίο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης επισκέφθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο του νησιού, για να επαινέσει, όπως είπε, και να εκφράσει τις ευχαριστίες όλων, πολιτικής ηγεσίας και πολιτών, στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την πολύτιμη προσφορά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας.

Όπως σημείωσε, ενισχυμένο με σύγχρονα μέσα και πρόσθετο προσωπικό, το Λιμενικό Σώμα, είτε με, είτε χωρίς κορονοϊό, βρίσκεται «σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και με αυξημένες περιπολίες, λειτουργεί αποτελεσματικά, με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο».

Πηγή άρθρου: Pronews.gr