Για την εναλλαγή στη θητεία των αιρετών μας, του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθήνας Π. Σάμιου

   Η συμμετοχή μας στα όργανα ΚΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΠΕ δεν έχει ως σκοπό τη συνδιαχείριση της κυβερνητικής, αντιεκπαιδευτικής πολιτικής αλλά την υπεράσπιση των εργασιακών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, των μορφωτικών – εκπαιδευτικών δικαιωμάτων και αναγκών των μαθητών και της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης. Τα όργανα αυτά δεν αποτελούν για μας «άβατο».     

   Εδώ και χρόνια πάγια θέση των Παρεμβάσεων της Π.Ε είναι η εναλλαγή, όσων συντρόφων εκλέγονται, σε τακτά χρονικά διαστήματα και η επιστροφή στην τάξη. Εμείς δεν είμαστε ούτε θεσιθήρες ούτε καρεκλοκένταυροι. Δεν φοράμε τη μια τη φόρμα του συνδικαλιστή και την άλλη το κοστούμι του διοικητικού στελέχους. Στα πλαίσια λοιπόν της εναλλαγής της θητείας στο ΠΥΣΠΕ της Γ΄Αθήνας οι συνάδελφοι Γιώργος Χρόνης και Παντελής Βαϊνάς, όπως είχαμε γράψει προεκλογικά, παραιτήθηκαν κι έδωσαν τη θέση τους στον Παναγιώτη Σάμιο (τακτικό) και Δημήτρη Τσουκάλη (αναπληρωτή).

Η στάση μας μέσα, αλλά και έξω από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι πάντα σταθερή και ξεκάθαρη:

  • Οι αιρετοί των Παρεμβάσεων λειτουργούν στη βάση των αρχών της συνεχούς λογοδοσίας στα σχήματα και τους Συλλόγους τους, της ανακλητότητας, της εναλλαγής και της επιστροφής στην τάξη μετά τη λήξη της θητείας τους. Είμαστε αντίθετοι με την κατάληψη κυβερνητικών θέσεων και τη μεταπήδηση από τη θέση του συνδικαλιστή σε θέση στελέχους εκπαίδευσης. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε σχέση του συνδικαλισμού με τη διοίκηση, αντιστρατευόμενοι πάντα τον καθεστωτικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό.
  • Εφαρμόζουμε και υλοποιούμε τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων: Συλλόγων Π.Ε, Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων, της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ.
  • Ενημερώνουμε δημόσια και τακτικά τους Συλλόγους για όλα τα θέματα που συζητούνται στο ΠΥΣΠΕ και αναδεικνύουμε στους συναδέλφους και την κοινωνία τα προβλήματα που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική, το Υπουργείο και η Διοίκηση. Ελέγχουμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε τις αυθαίρετες, τις παράνομες ενέργειες, τις πελατειακές σχέσεις και τις αδιαφανείς διαδικασίες. Αγωνιζόμαστε για πλήρη διαφάνεια και ίση μεταχείριση όλων των συναδέλφων.
  • Απέχουμε από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, αγωνιζόμαστε, μαζί με τους Συλλόγους και το κίνημα, για να μπλοκάρουμε κάθε τέτοια πράξη. Είναι αυτονόητο για μας ότι ο αιρετός δεν μπορεί να είναι υποψήφιο στέλεχος εκπαίδευσης. Οι αιρετοί μας απείχαν από τη διαδικασία επιλογής διευθυντών.
  • Δεν υπακούμε σε οποιεσδήποτε λογικές που θέλουν τον εκπαιδευτικό απλό ιμάντα υλοποίησης της πολιτικής των μνημονίων. Ανιχνεύουμε νέους δρόμους αντίστασης και συλλογικής δράσης για μια άλλη κοινωνία κι ένα άλλο δημοκρατικό σχολείο που να χωρά και να μορφώνει πολύπλευρα όλα τα παιδιά.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ: ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ.

ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Μην αφήνεις κανέναν να αποφασίζει για σένα, χωρίς εσένα!

Να γίνουμε ΑΜΜΟΣ στα ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥΣ

 

 ΣΑΜΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθήνας

Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙς

(Παρεμβάσεις – Κινήσεις-Συσπειρώσεις Π.Ε)

Αναπληρωτής: ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

 

Παναγιώτης Σάμιος
αλλαγή
αιρετοί
ΠΥΣΠΕ Γ Αθήνας
Tweet

Πηγή άρθρου: Alfavita.gr