Γιατί το Dubai είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς

Το Ντουμπάι είναι η μεγαλύτερη πόλη από τις επτά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και… βρίσκεται στα παράλια του Περσικού κόλπου, βορειοανατολικά από το Άμπου Ντάμπι.

Κατά τη δεκαετία του 1820 η περιοχή που ονομάζουμε σήμερα Ντουμπάι έφερε το όνομα Αλ Ουάλς, ενώ δεν υπάρχουν τοπικές αναφορές για παραδόσεις και έθιμα που να εξηγούν την αλλαγή από εκείνον τον καιρό. Για αυτόν τον λόγο και δεν υπάρχουν παρά εικασίες για το πώς απόκτησε το όνομά που έχει τώρα η περιοχή.

Το Ντουμπάι όμως, μοιάζει να έχει κατακτήσει τις καρδιές και τα πνεύματα πολλών Ελλήνων ταξιδιωτών, και όχι μόνο. Αναγνωρίζοντας το ότι είναι το μεγαλύτερο εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό κέντρο της χώρας, πολλοί παίρνουν την απόφαση και μετακομίζουν μόνιμα εκεί, άλλοι απλώς το επισκέπτονται τους χειμερινούς μήνες του χρόνου. Την τελευταία δεκαετία μοιάζει να αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τις διάφορες εξελίξεις της τεχνολογίας, καθώς βάζει σε εφαρμογή οτιδήποτε καινούργιο υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας. Το Ντουμπάι έχει δύο λιμάνια, ένα μεγάλο μετρό και ένα τεράστιο, πολυτελή και υπερσύγχρονο διεθνές αερολιμένα.

Η πόλη αυτή όμως, είναι πολύ περισσότερα από όλα τα παραπάνω. Είναι μια αλχημεία παραδόσεων και φουτουριστικών οραμάτων με την υποβλητική μεγαλοπρέπεια της ερήμου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι ταξιδιώτες τον συμπεριλαμβάνουν μέσα στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς των τελευταίων χρόνων.

Ψηλά κτήρια, ονειρικές κατασκευές και μια πραγματικότητα που σε ταξιδεύει στο μέλλον. Ειδικά με τη δημιουργία του αγωγού για την World Expo 2020 και την αύξηση των εμπορικών κέντρων στην πόλη, το Ντουμπάι θα καταφέρει να χαράξει τον δικό του, ιδιαίτερο δρόμο. Βέβαια, μέσα από όλα τα εμπορικά κέντρα αυτό που ξεχωρίζει είναι το Mall of the Emirates, μέσα στο οποίο μπορείτε να κατεβείτε πλαγιές με τεχνητό χιόνι, τη στιγμή που η εξωτερική θερμοκρασία ξεπερνά τους… 30 βαθμούς Κελσίου! Επιπλέον, τα κέντρα με τις νεροτσουλήθρες, οι πελώριες πισίνες και οι χρυσές παραλίες, κάνουν το μέρος ιδανικό για οικογένειες με παιδιά.

Εάν προτιμάτε τις διακοπές χωρίς παιδιά (ή δεν έχετε αποκτήσει), το Ντουμπάι είναι επίσης, ο τέλειος προορισμός. Διότι όταν πέφτει η νύχτα, γεμίζει φως. Οι τεράστιες πολυκατοικίες της πόλης, τα πολυσύχναστα clubs και τα βραβευμένα εστιατόρια σας εγγυώνται πως θα περάσετε αξέχαστα. Μαζί με τα παραπάνω, και εκτός από τους συνηθισμένους στη δυτική κουλτούρα τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας, το Ντουμπάι σας προσφέρει ακόμη μια επιλογή, όπως να παρακολουθήσετε κάποιο έργο στο ολοκαίνουργιο κτήριο που άνοιξε το καλοκαίρι του 2016, την Όπερα του Ντουμπάι.

Παρά τις ισλαμικές παραδόσεις της, η πόλη του Ντουμπάι είναι μια σχετικά ανοιχτή κοινωνία στη διαφορετικότητα. Ειδικά, εάν μπείτε στη διαδικασία σύγκρισής της με τα υπόλοιπα έξι Εμιράτα… Οι επισκέπτες της μπορούν με ευκολία να ενταχθούν στην κοινωνία και τον τρόπο ζωής, δοκιμάζοντας την τοπική κουζίνα, ψωνίζοντας σε κάποιο εμπορικό κέντρο, ακόμη και αν συμπεριφέρονται όπως ακριβώς συμπεριφέρονται στον Δυτικό πολιτισμό. Εξάλλου, αυτό φαίνεται και από τον αριθμό όσων επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο της χώρας, καθώς το 2017 άγγιξε τους 83 εκατ. επισκέπτες.

Πηγή

Πηγή άρθρου: tro-ma-ktiko.blogspot.gr