Γεωργιάδης: Ίσως να μην είναι ανοιχτά τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ αναδεικνύονται σε «ήρωες» της δύσκολης στιγμής που βιώνει και η χώρα μας εξαιτίας του κορονοϊού. Πολλοί είναι εκείνοι που αντέδρασαν στην απόφαση να είναι ανοιχτά και τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ και φαίνεται ότι οι φωνές… έπιασαν τόπο.

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο κυβέρνηση εξετάζει αλλαγές στα ωράρια των καταστημάτων και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα σούπερ μάρκετ να μην είναι ανοιχτά τις επόμενες Κυριακές.

Click4more Τι αλλάζει από σήμερα στην λειτουργία της αγοράς λόγο κορονοϊού

«Σέβομαι απολύτως τον κόπο των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ. Δεν θέλω να ταλαιπωρώ τον κόσμο χωρίς λόγο», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (23.03.2020) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στην απαγόρευση κυκλοφορίας, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι για τους συνεπείς πολίτες δεν αλλάζει κάτι. «Και σούπερ μάρκετ θα πάμε και στο φαρμακείο θα πάμε» και εξήγησε ότι το μέτρο ελήφθη για εκείνους που δεν είχαν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης.

«Όλοι πρέπει να προσευχηθούμε να μην φθάσουμε στο σημείο που έφθασε η Ιταλία ή και η Ισπανία. Αυτή είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί. Εάν 10.000.000 Έλληνες πειθαρχήσουν και 10 δεν πειθαρχήσουν, θα κολλήσουν και τους άλλους», σημείωσε.

Έκανε δε λόγο για ένα “ακραίο μέτρο” που κανείς δεν ονειρευόταν, ως κυβέρνηση, να λάβει, αλλά «πρέπει να νικήσουμε τον ιό και να βγει η Ελλάδα νικήτρια».

«Η κρίση αυτή δεν έχει τα χαρακτηριστικά αγώνα δρόμου 100 μέτρων, αλλά τα χαρακτηριστικά Μαραθωνίου» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει σε μια εβδομάδα. Αν είμαστε τυχεροί θα τελειώσει αρχές Μαΐου. Άρα δεν μπορούμε να ξοδέψουμε τα αποθέματα του κράτους αμέσως γιατί στο τέλος δεν θα έχουμε δυνάμεις».

To άρθρο Γεωργιάδης: Ίσως να μην είναι ανοιχτά τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Πηγή άρθρου: Newsit.gr