Από αύριο τα ξημερώματα ξανά νερό στην Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου θα αρχίσει σταδιακά να ομαλοποιείται η υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης.

Οι εργασίες αποκατάστασης της διαρροής στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, ολοκληρώθηκαν νωρίς σήμερα το απόγευμα, ανέφερε ο ίδιος. «Η αποκατάσταση της διαρροής με την αντικατάσταση σπασμένου τμήματος αγωγού, ολοκληρώθηκε και υπάρχει τροφοδότηση του δικτύου από την Αραβησσό, τις τελευταίες τρεις ώρες, θα ομαλοποιηθεί η υδροδότηση της πόλης τα ξημερώματα του Σαββάτου», είπε ο κ. Κρεστενίτης.

Νωρίτερα, ο υπεύθυνος της ΕΥΑΘ, Λάζαρος Καμπουρίδης, μιλώντας στο Life-Events, είχε εξηγήσει ποια θα είναι τα επόμενα στάδια ώστε να αποκατασταθεί η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα, υπολογίζονταν πως αυτό θα γίνει το αργότερο μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Ο ίδιος ζήτησε την υπομονή των πολιτών, τοζίζοντας ότι «δε γινόταν τίποτα διαφορετικό, τίποτα πιο γρήγορο»…Ωστόσο, τα νεύρα των πολιτών είναι σε οριακό σημείο, αφού παραμένουν χωρίς νερό για τέταρτη ημέρα.

Από χθες, είχαν αρχίσει να βγαίνουν στους δρόμους, για να γεμίσουν τα άδεια μπιτόνια τους, με νερό από βρύσες σε δρόμους. Άλλοι πάλι, έτρεχαν να προλάβουν να αγοράσουν, τα τελευταία μπουκαλάκια εμφυαλωμένου νερού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή άρθρου: Pronews.gr