ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ενας επιστήμονας έβαλε ανθρωπινά δάκρυα στο μικροσκόπιο – Αυτό που αντίκρισε; [photos]

Ο Maurice Mikkers, αποκαλείται και “γητευτής των δακρύων”…

Στην ομιλία του στην TED του Άμστερνταμ ανέφερε πως ο ίδιος, είχε διαγνωστεί με δυσλεξία όταν ήταν παιδί και πέρασε ξοδεύοντας πολύ χρόνο και πολλά χρήματα ασχολούμενος με την φυσική, τα μαθηματικά και τη χημεία και κυρίως πίσω από έναν υπολογιστή.

Οι σπουδές που έκανε σαν μικροβιολόγος ήταν το ένα κομμάτι της ασχολίας του, όμως αντίστοιχα έκανε και σπουδές στην φωτογραφία όπου και τελικά κατέληξε!

Τον Ιανουάριο, ο Maurice, εργαζόταν στην αποκρυστάλλωση του Diclofenac, ενός μη στεροειδούς, αντιφλεγμονώδους φαρμάκου, όταν χτύπησε το δάχτυλο του ποδιού του στο τραπέζι. Και πόνεσε. Πόνεσε πολύ.

Κι όπως όλα τα σπουδαία και τα μεγαλειώδη γεννιούνται μέσα από μια στιγμή απρόσμενη, του δημιουργήθηκε η απορία, από τι μπορεί να αποτελούνται τα δάκρυα!!

Και φυσικά δεν αντιστάθηκε στην ανάγκη να πάρει το μικροσκόπιό του και να εξετάσει τα δάκρυά του!
Το αποτέλεσμα τον σόκαρε..

“Τα δάκρυα, είχαν σχήμα μικρών πλανητών!” σημειώνει ο ίδιος “Και η επιφάνειά τους, σχηματίζει εκπληκτικά σχέδια. Ένιωσα τόσο έκπληκτος από την μια όσο και εντυπωσιασμένος την ίδια στιγμή”

Μιας και παρέμεινε τραυματίας, πέρασε τις επόμενες μέρες προσπαθώντας να κάνει τον εαυτό του να κλάψει προκειμένου να συλλέξει τα δάκρυα του και να τα αναλύσει.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν παρουσίασε και τα αποτελέσματά του!
Βασικά δάκρυα : Εκείνα τα δάκρυα που προκαλούν τα φυσικά φαινόμενα όπως ο αέρας κτλ.
Αντανακλαστικά δάκρυα : Τα δάκρυα που προκαλούνται όταν κόβεις κρεμμύδια ή όταν φας κάτι πολύ καυτερό!
Συναισθηματικά δάκρυα : Είναι και τα πιο… συνηθισμένα. Πόνος, ευτυχία, δυστυχία, συγκίνηση, λύπη.. όλα εκείνα που νιώθεις και τα δάκρυά σου τα εκφράζουν!

Κάθε δάκρυ, έχει μοναδική μορφή και μοιάζει με χιονονιφάδα!

Πηγή άρθρου: tro-ma-ktiko.blogspot.gr