ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του ΛΕΒΕΝΤΗ – Προτείνει να δώσουμε τα μισά νησιά και το μισό Αιγαίο!

Σε τοποθέτηση εφ όλης της ύλης μετέτρεψε την ομιλία του στη Βουλή για το Κυπριακό ο κ. Βασίλης Λεβέντης, σπάζοντας το πρωτόκολλο που ακολούθησαν όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί που έμειναν προσηλωμένοι στο θέμα της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε αρχικά πως «Είχα προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό ότι αδίκως προσπαθεί καθώς οι Τούρκοι θα τα διαλύσουν όλα» για να υποστηρίξει ότι αναμένεται πρόκληση θερμού επεισοδίου από την γειτονική χώρα.
«Δεν ξέρετε τι θα πει Τουρκία κ. Τσίπρα. Να είστε έτοιμοι για κρίση. Η Τουρκία δεν θα αφήσει την Ελλάδα και την Κύπρο να κερδίσουν τίποτα ή θα τους δώσουμε τα μισά, τα μισά νησιά το μισό Αιγαίο. Αν πιστεύετε ότι θα έχουμε επιτυχία και θα κερδίσουμε είστε γελασμένοι. Είναι η μόνη χώρα που έριξε ρώσικο αεροπλάνο. Τώρα σε τι κατάσταση είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι άλλο θέμα. Πιο χρήσιμο θα ήταν αντί να φλυαρούμε να συζητήσουμε τι κάνουμε σε ένα ενδεχόμενο κρίσης» είπε ο κ. Λεβέντης για να προσθέσει: «Πιστεύετε πως θα μπορούσε η Τουρκία να υποχωρήσει; Ο μόνος διάδρομος για την Τουρκία προκειμένου να λογικευτεί είναι ο ευρωπαϊκός όμως κάνει ότι μπορεί για να απομακρυνθεί άρα πρέπει να δούμε ποια είναι η κατάσταση των Ε.Δ και τι θα κάνουμε σε περίπτωση κρίσης. Να μην έχουμε επανάληψη Ιμίων αν και πολύ φοβάμαι ότι εκεί πηγαίνουμε».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στην πρόσφατη σύγκρουση της κυβέρνησης με την Δικαιοσύνη λέγοντας «Όποια κόμματα παίζουν με τους Θεσμούς βλάπτουν την Δημοκρατία. Έχουν πάρει στροφή τα ΜΜΕ και συζητούν μόνο αυτό το θέμα. Είναι κατρακύλισμα. Τα ακούει ο κόσμος και λέει δεν σεβόμαστε την Δικαιοσύνη. Είναι ναρκοθέτηση του κράτους δικαίου». «Γιατί κ. Τσίπρα δεν δέχεστε τις εξεταστικές; Γιατί σταματήσατε στο 2014 την εξεταστική για τα μνημόνια και εξαιρέσατε τον εαυτό σας; Έχουν βάλει κάτω την Δικαιοσύνη και την βαράνε και βαρούν το κράτος Δικαίου»

Πηγή άρθρου: Makeleio.gr