Αναβαθμίζονται ψηφιακά τα σχολεία της της Κρήτης

Έργο που αναβαθμίζει τις σχολικές μονάδες του νησιού σε ψηφιακό επίπεδο, υπεγράφη σήμερα από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Πρόκειται για την απόφαση ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» (ΕΣΠΑ) για την «Προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακού εξοπλισμού στις Σχολικές Μονάδες Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης» με χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ και αφορά στην αναβάθμιση και της δημόσιας εκπαίδευσης στην Κρήτη.

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε το έργο σημαντική παρέμβαση που σχετίζεται με την ποιότητα εκπαίδευσης τονίζοντας πως: «Με την ένταξή του έργου και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης “ωριμάσαμε” και αυτό το έργο και δημοπρατείται πολύ σύντομα από το υπουργείο Παιδείας με αποτέλεσμα να θεωρούμε πως τον επόμενο χρόνο θα μπορούν όλα τα σχολεία του νησιού να αποκτήσουν τον ψηφιακό εξοπλισμό για τον οποίο έχουν υποβάλει αίτηση για έγκριση».

«Μπαίνουμε στην επόμενη φάση του εξοπλισμού, του ψηφιακού εξοπλισμού των σχολείων της Κρήτης, αυτού του μεγάλου προγράμματος» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, εκφράζοντας την ευχαρίστηση της εκπαιδευτικής κοινότητας δεδομένου ότι: «Το έργο θα αναβαθμίσει πραγματικά τα σχολεία όλης της Κρήτης. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το υπουργείο Παιδείας, σύντομα τα σχολεία μας θα έχουν στη διάθεση τους τον νέο σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό που περιλαμβάνει, σταθερούς υπολογιστές, laptop, διαδραστικούς πίνακες, ψηφιακούς εκτυπωτές τρισδιάστατους εκτυπωτές υποστηρικτικό υλικό όπως UPS κ.α.».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κρήτη
σχολεία
ψηφιακός εξοπλισμός
ηλεκτρονικός υπολογιστής

Πηγή άρθρου: Alfavita.gr