Ακαριαία απάντηση της αιγυπτιακής Αεροπορίας: Σκότωσε 15 ενόπλους της ISIS που μετείχαν στην επίθεση στο τζαμί

Ο βομβαρδισμός έγινε σε έρημο, κοντά στην περιοχή του μακελειού και όπως δημοσιεύει το Sputnik σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 ένοπλοι από αυτούς που συμμετείχαν στην επίθεση

Άμεση δράση φαίνεται πως έλαβαν τα στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη της αιγυπτιακής Αεροπρίας, λίγες ώρες μετά το αδιανόητο μακελειό στο τέμενος αλ-Ράοτυνταχ, των Σούφι, στο βόρειο Σινά της Αιγύπτου.

Όπως δημοσιεύουν ρωσικά μέσα, επικαλούμενα το Sky News Arabia, αλλά και πηγές του αιγυπτιακού στρατού, εντόπισαν δύο από τα τζιπ 4×4, που έλαβαν μέρος στην επίθεση δυτικά της πόλης Αρίς και τα βομβάρδισαν.

Ο βομβαρδισμός έγινε σε έρημο, κοντά στην περιοχή του μακελειού και όπως δημοσιεύει το Sputnik σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 ένοπλοι από αυτούς που συμμετείχαν στην επίθεση.

Αυτό έρχεται σε κόντρα με τη δημοσίευση, που έγινε πριν από λίγη ώρα από την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, που μικλούσε για μόλις πέντε δράστες.

Το τζαμί ανήκει στο τάγμα των Σούφι, ένα μυστικιστικό κλάδο του Ισλάμ, του οποίου οι οπαδοί θεωρούνται από τους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές (και τους τζιχαντιστές) ως αποστάτες επειδή αγαπούν τους αγίους και τα ιερά, καθώς έχουν επιρροές και από το χριστιανισμό. Η επίθεση ήρθε λίγες ημέρες πριν από τους ετήσιους εορτασμούς των γενεθλίων του προφήτη Μωάμεθ, που γιορτάζονται από μουσουλμάνους στην Αίγυπτο. Τα φεστιβάλ γίνονται από τα τζαμιά που συνδέονται με το Σούφι σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό, έχει απαγορευθεί η είσοδος σε δημοσιογράφους στην περιοχή του Βορείου Σινά.

Το γραφείο του Αιγύπτιου Προέδρου, κήρυξε τριήμερο πένθος, σύμφωνα με το Shorouk News.

 

Πηγή άρθρου: Pronews.gr