Αθώα δήλωσε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου που βρίσκεται φυλακισμένη στο Χονγκ Κονγκ για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών

Χρόνος ανάγνωσης: 1

Αθώα για την υπόθεση της μεταφοράς ικανής ποσότητας κοκαΐνης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου η 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου, όπως γνωστοποίησε ο συνήγορός της στην Ελλάδα, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, ο δικαστής έκρινε ότι είναι αναρμόδιος να επιδικάσει την υπόθεση και παρέπεμψε την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Πιο αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Κατά τη χθεσινή (Δευτέρα, 09.07.2018) ορισθείσα δικάσιμο και μετά από σειρά αναβολών, η προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές του Χογκ-Κονγκ και κατηγορούμενη για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών, Ειρήνη Μελισσαροπούλου, παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστού και στην υποβληθείσα, κατά το ισχύον εκεί δικονομικό σύστημα, ερώτησή του αν δηλώνει ένοχη ή αθώα, εδήλωσε αθώα.

Μετά τη δήλωσή της αυτή, ο Δικαστής απεφάνθη ότι είναι ανορμόδιος ο ίδιος να εκδικάσει την υπόθεση και παρέπεμψε τη σχετική δικογραφία στο Ανώτερο Δικαστήριο (High Court).

Όταν κατά τη διάρκεια των επομένων μηνών η υπόθεση κριθεί ώριμη προς εκδίκαση, τότε το δικαστήριο θα σχηματίσει σώμα, αποτελούμενο από επτά (7) ενόρκους (πολίτες), οι οποίοι μετά από σειρά συνεδριάσεων, θα αποφασίσουν για την ενοχή ή αθωότητά της.

Επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι η απόφαση της Ειρήνης να δηλώσει αθώα, ελήφθη αποκλειστικά από την ίδια και την οικογένειά της και μετά από συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τον ορισθέντα από την αρχή συνήγορο υπεράσπισής της, διακεκριμένο ποινικολόγο του Χονγκ- Κονγκ.

 

Η Ειρήνη στάθμισε τις δικονομικές συνέπειες και τα «υπέρ και κατά» της απόφασής της αυτής, η οποία, όμως, είναι απόλυτα συμβατική με την διακηρυγμένη και σταθερή θέση της ότι είναι αθώα».

Πηγή άρθρου: Pronews.gr