Αδιανόητο: Σκότωσαν λιοντάρι και μετά αντάλλαξαν φιλιά επάνω στο πτώμα του

Χρόνος ανάγνωσης: 1

Aντιδράσεις έχει προκαλέσει μια που κάνει τον γύροι του διαδικτύου και απεικονίζει την φωτογραφία ενός ζευγαριού που φιλιέται πάνω από το πτώμα ενός λιονταριού, το οποίο μόλις έχει σκοτώσει σε σαφάρι στη Νότια Αφρική.

Ο λόγος για τους Ντάρεν και Κάρολυν Κάρτερ από τον Καναδά, οι οποίοι κατά τη διάρκεια ενός οργανωμένου σαφάρι στο οποίο πήραν μέρος, σκότωσαν το πανέμορφο αυτό λιοντάρι.

Η εταιρεία που διοργάνωσε το σαφάρι Legelela Safaris, δημοσίευσε την επίμαχη φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Facebook, γράφοντας: «Σκληρή δουλειά κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου Καλαχάρι. Ένα λιοντάρι-τέρας». 

Σε άλλη φωτογραφία, το ζευγάρι στέκεται μπροστά από ένα άλλο σκοτωμένο λιοντάρι, ενώ στη λεζάντα αναγράφεται: «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κυνηγάς τον βασιλιά της ζούγκλας στην έρημο Καλαχάρι. Συγχαρητήρια στην κυνηγό και στην ομάδα…».

Όπως ήταν φυσικό, με τη δημοσίευση αυτών των φωτογραφιών, ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων τόσο κατά του ζευγαριού, όσο και της εταιρείας.

«Είχε μεγαλώσει σε αιχμαλωσία για αυτόν τον σκοπό»

Παρά την απαράδεκτη αυτή κίνησή τους και οι δυο τους δηλώνουν στη Mirror «παθιασμένοι οικολόγοι». Όταν ρωτήθηκαν να σχολιάσουν τις αρρωστημένες φωτογραφίες, δεν θέλησαν να κάνουν κανένα σχόλιο.

Σύμφωνα με ειδικούς, το κακόμοιρο λιοντάρι είχε μεγαλώσει σε αιχμαλωσία αποκλειστικά για να το κυνηγήσουν και να το σκοτώσουν αιμοδιψείς τουρίστες.

Η Legelela Safaris χρεώνει 2,400 λίρες για να σκοτώσει κάποιος μια καμηλοπάρδαλη και 2,000 λίρες για μια ζέβρα. Ανάμεσα στις επιλογές υπάρχουν λεοπαρδάλεις, ελέφαντες, ρινόκεροι και λιοντάρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιοι είδους κυνηγοί, περηφανεύονται για τα «κατορθώματά τους». Πέρσι, μια Αμερικανίδα είχε ποζάρει γεμάτη καμάρι πάνω από μια σπάνια καμηλοπάρδαλη!

Πηγή άρθρου: Pronews.gr