«Αγγίζει» τη Μεσσηνία ο μεσογειακός κυκλώνας (φώτο-βίντεο)

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται από τους επιστήμονες η πιθανότητα σχηματισμού μεσογειακού κυκλώνα αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Νότιο Ιόνιο. Η κίνηση του κυκλώνα αναμένεται να επηρεάσει με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Πολύ μεγάλη είναι η πιθανότητα σχηματισμού του μεσογειακού κυκλώνα αργά το βράδυ της Πέμπτης στο Νότιο Ιόνιο, με βάση τα σημερινά στοιχεία. Η κίνηση του κυκλώνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου.Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος δίνει την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες και αναλύει την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα που θα πλήξει την Ελλάδα: 

Πηγή άρθρου: Pronews.gr