Έρευνα για την ποιότητα του νερού στον Ασωπό από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ενέκρινε η Περιφέρεια Ατικής

Την εκπόνηση εξειδικευμένης έρευνας- μελέτης για την παρακολούθηση της ποιότητας των υδάτων της λεκάνης του Ασωπού ποταμού, από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνολικού προϋπολογισμό 332.444 ευρώ, με χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το αντικείμενο του ερευνητικού έργου, όπως σημείωσε ο εισηγητής αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου είναι «η εκπόνηση συγκροτημένου και ολοκληρωμένου προγράμματος παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων στη λεκάνη του ποταμού (στη χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής) και πιο συγκεκριμένα: στο τμήμα της λεκάνης στα σύνορα με τον νομό Βοιωτίας -εκβολές, του υπόγειου υδροφορέα της λεκάνης που είναι στα όρια της Αττικής και στην έξοδο των πηγών της Μαυροσουβάλας (πόσιμο νερό).

Σκοπός του ερευνητικού αυτού έργου, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης είναι η απόκτηση μίας βάσης δεδομένων για την ποιοτική και ποσοτική εκτίμηση των επιπέδων και την προέλευση της ρύπανσης- υποβάθμισης των υδάτων της λεκάνης του Ασωπού και της ευρύτερης περιοχής. Επίσης στόχος είναι να εκτιμηθεί ο πιθανός περιβαλλοντικός κίνδυνος και να προταθούν δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υδάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ασωπός
ποτάμι
ρύπανση
καταστροφή περιβάλλοντος
περιβάλλον
ΕΚΠΑ
Περιφέρεια Αττικής
Tweet

Stickers: 
Περιβάλλον

Πηγή άρθρου: Alfavita.gr