Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν σε επίθεση του PKK στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επίθεση που διεξήγαγε το κρατούμενο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) στη νοτιοανατολική επαρχία Χάκκαρι, ανέφερε η κρατική υπηρεσία Anadolu στις 14 Ιανουαρίου.

Η επίθεση του ΡΚΚ προήλθε από την ιρακινή πλευρά των συνόρων, στοχεύοντας σε μια βασική περιοχή από το βουνό Güven του Χακκάρι, ανέφεραν αξιωματούχοι ασφαλείας. Η επίθεση, που διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε από έναν καθοδηγούμενο πυραύλο, τραυμάτισε έναν στρατιώτη που μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε νοσοκομείο για θεραπεία. Ο τραυματισμένος στρατιώτης υπέκυψε στις πληγές του εκεί, ενώ η επιχείρηση στην περιοχή εναντίον του ομίλου βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφερε ο οργανισμός.

Η δολοφονία του στρατιώτη είναι η πρώτη, δεδομένου ότι η Τουρκία στις 13 Ιανουαρίου απέστειλε στρατιωτική συνοδεία στα συριακά σύνορα στην νότια επαρχία Hatay της Τουρκίας. Στις αρχές Ιανουαρίου, μια πηγή στην περιοχή δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός επέπληξε πολλούς στόχους των Συριακών Κροατικών Λαϊκών Προστατευτικών Μονάδων (YPG) στην περιοχή Afrin της επαρχίας Αλέππο της Συρίας για να αποτρέψει τη δημιουργία ενός «τρομοκρατικού διαδρόμου» κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας.

Ο τουρκικός στρατός πυροβόλησε τουλάχιστον 40 φορές κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού πυροβολικού στις πέντε περιοχές της Αφρίνης, μεταξύ των οποίων οι Bosoufane, Jindires και Rajo. Οι τουρκικές μονάδες πυροβολικού χτύπησαν τις δυνάμεις YPG από την συνοριακή επαρχία Hatay. Η στρατιωτική επιχείρηση ακολουθεί την έκκληση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την παραίτηση του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD), της πολιτικής πτέρυγας του YPG και που συνδέεται με το PKK.

Ο Ερντογάν δήλωσε στις 13 Ιανουαρίου ότι οποιαδήποτε επιχείρηση στην περιοχή “δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας” εάν η Τουρκία δεν έχει συναίνεση γι ‘αυτήν, αναφερόμενη στις προσπάθειες του PYD να εγκατασταθεί στις βόρειες περιοχές της Συρίας κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας.

Πηγή άρθρου: Pronews.gr