Ο Καθηγητής Συρίγος για το ξύλο στο Πάντειο: Μου την έπεσαν τρεις
Ο Καθηγητής Συρίγος για το ξύλο στο Πάντειο: Μου την

Ο Καθηγητής Συρίγος για το ξύλο στο Πάντειο: Μου την έπεσαν τρεις

56
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

«Λίγο μετά τη μία έβγαινα από το κτίριο του Παντείου και είδα κάποιον να γράφει κάποια συνθήματα με σπρέι στον τοίχο. Τον πλησίασα με ήρεμο τρόπο και του λέω: “σε παρακαλώ μην γράφεις στον τοίχο. Αμαρτία είναι”. Μου λέει αυτός: “δικός σου είναι ο τοίχος”; Του λέω: “είναι και δικός μου και δικός σου και όλων”.

Την ώρα εκείνοι έρχονται δυο συνάδελφοι του με ύφος ενοχλημένο και παίρνουν το σπρέι και μου βάφουν το παντελόνι μαύρο. Όπως πάνε να μου το βάψουν, σπρώχνω το χέρι του ενός και μου την “έπεσαν” και οι τρεις. Ο ένας με χτύπησε με την βάση του σπρέι που κρατούσε αλλά σε γενικές γραμμές ήταν οι φοιτητές που ήταν γύρω τριγύρω όπου έγινε το συμβάν και έτσι έληξε πολύ γρήγορα” ανέφερε ο καθηγητής Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε μιλώντας στο Newsit ότι οι δράστες δεν είναι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε χάρη στους φοιτητές το περιστατικό δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις μιας και οι δράστες ήθελαν να του κάνουν ζημιά!

“Όταν χτυπάς τον άλλον στο κεφάλι και κάνει εφτά ράμματα, zημιά θέλεις να κάνεις” τόνισε. Να σημειωθεί ότι για το περιστατικό, συνελήφθη ένας νεαρός.».

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια του διαπληκτισμού ανάμεσα στον καθηγητή και το νεαρό, έπεσε ξύλο εκατέρωθεν ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ο καθηγητής επιτέθηκε πρώτος στον φοιτητή

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ και σημειώνει πως πρόκειται για ακόμη ένα κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.

«Καλούμε την αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, να αναλάβει τις ευθύνες του», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Aπό την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του τονίζει πως  «ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση, ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού».

Πάντειο
Άγγελος Συρίγος
Tweet

Πηγή άρθρου: Alfavita.gr