Δωρεάν Ίντερνετ σε 13 νησιά του Αιγαίου
Δωρεάν Ίντερνετ σε 13 νησιά του Αιγαίου

Δωρεάν Ίντερνετ σε 13 νησιά του Αιγαίου

35
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ

Δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο θα απολαμβάνουν πλέον οι μόνιμοι κάτοικοι 13 ακριτικών νησιών του Αιγαίου, όπως προαναγγέλουν, σε απαντητική επιστολή τους προς τους δημάρχους των νησιωτικών δήμων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Πρόκειται για τους δήμους Λειψών, Γαύδου, Χάλκης, Αγαθονησίου, Τήλου, Αγ. Ευστρατίου, Ανάφης, Σικίνου, Ψαρρών, Μεγίστης, Φολεγάνδρου, Οινουσών και Κιμώλου, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία σε 10.831 νοικοκυριά να αποκτήσουν πρόσβαση στις σύχρονες ψηφιακές τεχνολογίες.

Εκκρεμεί ακόμη να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα από τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά και Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη. Το κόστος απόκτησης του απαραίτητου εξοπλισμού αλλά και το συνολικό ετήσιο πάγιο σύνδεσης είναι επιχορηγούμενα.

«Η δέσμευση του πρωθυπουργού από τη Νίσυρο προς τους νησιώτες και η πολιτική στόχευση της κυβέρνησης για ανατροπή του κλίματος απομόνωσης που βίωναν τα νησιά μας, πραγματοποιείται με ρεαλιστικές πρωτοβουλίες. Η αναφερόμενη δράση για χορήγηση δωρεάν εξοπλισμού και δωρεάν σύνδεση ίντερνετ στα νησιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποκλεισμού από την ψηφιακή εποχή, εντάσσεται στο πλαίσιο της τεχνολογικής αναβάθμισης των νησιωτικών περιφερειών, γεγονός που θα συμβάλει στην εξοικείωση των κατοίκων με τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες, αλλά και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεων και των δημοσίων υπηρεσιών», σημειώνουν από κοινού στην επιστολή τους ο υπουργός και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

ίντερνετ
δωρεάν ίντερνετ
ακριτικά νησιά
Αιγαίο
Υπουργείο Ναυτιλίας
Tweet

Πηγή άρθρου: Alfavita.gr